Motion er vigtigt

Motion er vigtigt, og der er nu mange, som gerne vil have mulighed for at løbe en tur – alene eller sammen med venner – eller deltage i et af de store Motionsløb, der afholdes hvert år. Det kan være Broløbet eller Copenhagen Marathon, som mange har som mål,. Der er mange andre, som hvert år deltager i Eremitageløbet, og som har aftaler med kolleger, venner familie om, at de skal deltage. Det er noget, som er specielt for mange, det at løbe er en let måde at holde sig i form på, og det er noget, som du altid kan komme i gang med.

Løbeturen er for mange der, hvor de kobler hjernen fra og får lidt tid til dem selv i en hverdag, som er alt for travl, og som er præget af, at du skal være på hele tiden.

En løbetur er en oplevelse

Løber du, kan du endda opleve, at du bliver en smule høj af løbet. Det kan være, du føler, at du bliver belønnet for at løbe, og det er faktisk, hvad der sker. Du producerer så mange belønningshormoner, at du føler, du er lykkelig, og din krop takker dig for at sikre, den holder sig i form og gør det muligt at holde en aktiv livsstil langt op i årene.

Der er også en masse gode muligheder for at komme til at løbe, når du bor i Danmark, og der er mange steder, hvor der er lokale løbeklubber. Der er også venner, bekendte eller andre, som samles kun med det formål at løbe og holde hinanden til ilden. Det er faktisk noget, som mange siger, de har gavn af, for det holder dem i gang, og de føler sig forpligtede til at møde op og løbe, for der er nogen, som venter på dem et par gange om ugen, og det kan være en rigtig god redningsplanke, hvis du har svært ved at holde dig selv motiveret.

Sjov når du løber

Når du melder dig til et løb, og det er på motionsplan, så er planen jo ikke at vinde eller komme ind i rækken af de folk, der jagter de pengepræmier, der nogen gange følger med det at løbe de store løb.

Der er nogen, som hvert år går ud og prøver at fange en ånd i løbet, som vi slet ikke vidste eksisterede, og det kan være brandmænd, som løber i uniform, eller det er politifolk eller sygeplejersker, som løber i deres uniformer og prøver at skaffe fokus på en sag, som ligger deres hjerte nær.

Der har været nogen, som har kastet sig ud i at løbe i det tøj, som de skal giftes i. Noget som man vel næsten kan kalde et brudevæddeløb, for det er nu engang specielt at se to komme løbende i deres brudetøj og kæmpe med venner og veninder om, hvem som kommer først over stregen.

Det handler om at slå dig selv

Men selvom der nogle gange kan være gimmicks og finurlige udklædninger, så er det altid selve løbet, det handler om, og for mange så er Broløbet med sin særlige beliggenhed noget, som mange sætter sig som et overordnet mål, som de træner op til i lang tid, og som de både gruer for og ser frem til, når de står ved startlinjen.

Det er kampen mod dig selv, mod uret eller mod vennerne, som tæller. Det at løbe hurtigere end forventet, løbe sig ind i en tid, som du kan være stolt af, at løbe ind på opløbet og se målstregen, og vide, at du gjorde det. Nu er det mål nået, din kamp på de kolde dage, hvor du har været ude og løbe, har været det hele værd. Den ekstra træning og de gode løbesko har givet dig et fysisk og mentalt boost, som gør, det lykkedes.

Sådan løber du dit første halvmarathon

Det kan godt tage nogen tid at løbe sit første halvmarathon, så man behøver ikke som sådan som det første at have ualmindelige forventninger til løbet. Hvis man er nervøs forud for sit første løb, kan det være en god idé med et godt spil derhjemme. Så kan man dulme nerverne og blive mere klar til løbet. Men der skal selvfølgelig også træning til, og hvis man ikke tidligere har trænet så meget, så skal man altså i gang med at træne et halvt år i forvejen. Ja, det er noget, der godt kan være skræmmende for mange, men det er altså noget af det, som det kræver.

Det er ikke alle mennesker, der bare lige kan løbe en halvmarathon fra den ene dag til den anden, men det betyder dog ikke, at det ikke sker. Uanset hvem man er, kan man godt løbe et længere løb, og hvis man gerne vil gøre det godt, skal det dreje sig om, at man træner i hele og halve år, før man er klar.

Løb nogle gode løb herhjemme

I Danmark har vi simpelthen så mange gode løb, og man vil hurtigt opleve, at man kan komme til at løbe rigtig stærkt, hvis man vil. Der er ikke noget at sige til, at danskerne klarer sig godt, og hvis du i forvejen er i rimelig god form, kan du nøjes med at træne i blot 16 uger. Du skal løbe 3 – 4 gange om ugen, og det anbefales også, at styrketræning bliver en del af dit faste program. Så bliver dine led og sener nemlig klar til løbet, og du vil nok også finde ud af, at det slet ikke var så svært eller hårdt, som du gik og frygtede. Der er meget, man kan gøre for at forberede sig godt – og træning er nøglen.

Motionsløb

Der findes så mange motionsløb i Danmark, at kun fantasien sætter grænser, når du er på udkig efter et løb. Du kan næsten altid være helt sikker på, at du finder et løb, der er noget for dig, og som samtidig er i en afstand fra din bopæl, som passer dig med hensyn til transport. Når det drejer sig om halvmarathon, er udbuddet også stort, og du kan løbe både på Samsø, i København, i Aarhus og i Aalborg. Der er også rigtig mange andre byer, som afholder halvmarathon, og når først du begynder at kigge nærmere på det, vil du opdage, at der er flere, end du forventede. Derfor er det en sport, du med stor succes kan give dig i kast med. Du behøver ikke være bange for, at der ikke er muligheder nok – der er masser.

Mange danskere søger udfordringer i udlandet. Når det drejer sig om halvmarathon-distancen, søger mange løbere mod Hamburg, som afholder et rigtigt stort løb. Det har været en succes i mange år, men efterhånden som halvmarathon er kommet mere og mere på programmet herhjemme, er der også endnu flere, som finder tilfredsstillelsen i at deltage i løb herhjemme. Motionsløb er blevet arrangeret siden begyndelsen af 1900-tallet, og det er flot, at der er sket så meget på området, at det kan tilfredsstille selv den mest entusiatiske løber. Især siden 1970’erne har løbsarrangørerne haft travlt.

Løb udfordrer dig

Når du går i gang med at løbe, og du ikke har prøvet det før, behøver du ikke være nervøs. Det er en sport, som din krop vil kunne lide. Naturligvis vil den blive belastet på en måde, som den ikke hidtil har kendt til, men den vænner sig hurtigt til det. Følg et træningsprogram enten via internettet eller i en løbeklub, så du ikke får skader ved at gå for hårdt frem.

Det gode for dig er, at du tit og ofte kan deltage i løb. På den måde kan du se, hvor godt du har trænet, og hvor god du er i forhold til de andre. Det kan også godt være, du ikke ønsker at måle dig i forhold til andre, og det behøver du heller ikke. Du kan blot nøjes med at sammenligne din tid med dine egne tidligere tider og på denne måde se, om du er blevet så god, som du havde forventet. Glæd dig under alle omstændigheder over dine resultater.

Når du løber, er det en rigtig god idé at anskaffe dig et pulsur, som du kan bruge til din træning. Det vil være en stor fordel, hvis der også er indbygget GPS i dette ur. Dermed kan du holde øje med dine distancer, og du kan få endnu mere glæde ud af din træning. Når du træner efter din puls, så ved du, hvilken puls du skal holde for at kunne klare hele distancen. På denne måde kan du også presse dig selv endnu mere, og du kan også bruge pulsuret til at løbe intervaller.

Når først du er i gang med at løbe, bliver du aldrig skuffet, og du vil være glad for denne nye motionshobby. Får du dig trænet frem til at kunne løbe et halvmarathon, giver du din krop, hvad den har brug for, og du udfordrer samtidig dig selv. Løb udløser glædeshormoner i hjernen, og det kan vi nok alle bruge.

Spil på atletik

En af de større nyheder gennem de seneste mange år er, at du kan spille på atletik. Du har naturligvis altid kunnet se atletik, både på tv og i levende live, men det er ikke altid, at du har kunnet spille på det. Det, at du kan det, er en spændende nyhed, som har vundet indpas de seneste år, og du skal absolut ikke snydes for at være med.

Når du spiller på atletik, så bevæger du dig også ind i en verden, hvor der er mange muligheder. Du kan blandt andet spille på løb eller højdespring eller nogle af de mange andre favoritter, som du sikkert har. Det kan godt være, du dyrkede atletik som barn, men det kan også være, du stadig dyrker det, uanset hvor gammel du så end er. Måske har du et stort kendskab til denne sport, og det kan selvfølgelig give dig en fordel, når det er noget, du ønsker at spille på. Selvfølgelig behøver du ikke spille på det, men hvis du ønsker, så kan du, og det vil naturligvis være med til at forsøde tilværelsen. Hvis du ønsker at spille på det, så kig endelig forbi Unibet Casino , for det er her, det sker.

Uanset hvem du er, og uanset hvor du er, så kan du spille. Der er dog naturligvis det krav, at du skal være over 18 år, før du bevæger dig ind i denne verden, men foruden dette ufravigelige krav, så er der ikke andre krav, du skal leve op til. Det er rigtig spændende at følge atletik på skærmen, og det er jo også noget, der er en del af OL, hvilket er noget, de fleste mennesker holder rigtig meget af at se. Atletik er langt mere spændende end de fleste sportsgrene, og derfor anbefaler vi, at det er noget, du begynder at se nærmere på.

Når du begynder at interessere dig for at spille på atletik, så er der også særdeles god grund til at sætte sig ind i, hvem der er favorit inden for de enkelte discipliner. Det er også værd at bemærke, at det ikke altid er den samme atlet, der skydes til at være den bedste på dagen, men det er noget du hurtigt får sans for at gennemskue, når først du begynder at interessere dig for det. Selvfølgelig er det meget sjovere at se atletik på skærmen, når du har lidt forstand på det, men det vil naturligvis også gøre det langt sjovere at satse nogle kroner på det.

Det kan være, du har set atletik i levende live i Danmark i nærheden af, hvor du bor, men det kan også være, at du aldrig har set det, og det gør ingen forskel. Du behøver ikke have tidligere erfaring med det for at kunne forstå, hvad det er, der foregår, men det kræver noget tid at sætte sig ind i denne sport, som kan være med til at forandre dit liv for evigt. Hvis det ikke er en sport, du selv dyrker, kan det være noget, du får lyst til. Det er vigtigt at vide, at du aldrig bliver for gammel til at dyrke denne spændende sport.

Når du spiller på atletik, så kommer du også et skridt nærmere dine egne drømme, og det er jo noget, de fleste gerne vil. Uanset hvem du så end er, så skal du ikke være bange for at give dig i kast med at spille.

Hvor mange halvmarathon har du løbet?

Der findes mennesker, som end ikke har tal på, hvor mange halvmarathon de har løbet, og det lyder jo helt vildt. Men det er faktisk sandt, for der er flere danskere, der har løbet så mange, at de er holdt op med at tælle, og det siger jo meget om dem. Men det siger også meget om dét at løbe, og at det er noget, der er rigtig dejligt. Du kan udfordre dig selv, når du løber, men du kan også vælge at konkurrere mod andre, og det kan du, uanset om du vælger at løbe på motionsplan, eller om du vælger at konkurrere.

Det er ikke helt til at sige, hvornår motionsbølgen for alvor startede i Danmark, men det var i 90’erne, og det var et boom uden lige. Med flere og flere motionsløb i landet fik befolkningen øjnene op for det, og der var flere og flere, der begyndte at løbe. Også alle dem, der ikke tidligere kunne lide det. Det er en glædelig nyhed, som gør noget godt for os alle, og især også for dem, som kan lide at konkurrere, uanset om konkurrencen kun er med dem selv eller med andre. Når alt kommer til alt, så handler det jo om, at vi har det sjovt, og det er her, vi for alvor må kigge nærmere på halvmarathon, og hvad det er, distancen har at give os.

Selvfølgelig er halvmarathon ikke så hårdt som marathon, men det kan være hårdt nok i sig selv, og det handler jo også om, hvilket tempo du sætter for dagen, for på denne måde bestemmer du jo helt præcist, hvor hårdt det skal være for dig. Der er mennesker, som vælger at løbe stille og roligt og kommer igennem det på den måde, mens der er andre, som løber alt, hvad de kan og på denne måde udfordrer sig selv på en måde, der er udover det sædvanlige.

Det handler ikke om, hvor mange halvmarathon du har løbet, men det handler naturligvis om, at du kommer i gang før eller siden. Når du først er i gang, vil du under alle omstændigheder blive bidt af det, og så kan det komme dertil, hvor du begynder at tælle og opgøre, hvor mange løb, du har løbet. Det kan være, du har ambitioner om at komme først i et løb, men det kan også være, du bare drømmer om at løbe mere end 10 af slagsen. Hvad dit udgangspunkt er, og hvad dit mål er, er ikke så vigtigt, men det er til gengæld vigtigt, at du har gå-på-mod, og at du har en vilje, der er mere end blot almindelig. Med din stærke vilje kommer du langt, og du kan dermed tilbagelægge mange kilometer, når først du er i gang.

Når du er tiltrukket af halvmarathon distancen, så kan det være, du senere får mod på at løbe den længere distance, men det behøver du ikke tænke på nu. Når først du er i gang, så vil det vise sig, hvad det er, du skal, og hvad du vil, og du kan blot glæde dig over, at du allerede har mulighed for at deltage i løb, der afspejler din form. Du får sikkert også en masse nye venner, og det er en bonus, der er at finde, når man begynder at løbe.

Halvmarathon

Da denne blog handler om at løbe halvmarathon, er det også noget, som vi vil se nærmere på. Det er mere populært at løbe end nogensinde før, og det er noget, der ses overalt i Danmark. Faktisk er det siden 90’erne blevet så populært at løbe i Danmark, at det faktisk efterhånden kan siges at være den største sport, og der skal jo ellers noget til, når vi også har sportsgrene som håndbold og fodbold på programmet. Der er ikke noget at sige til, at løb er blevet så populært, da du kan løbe, når du vil, og uanset hvor du er. Når du løber, bestemmer du også selv, hvor langt du vil løbe, og hvis du vil, kan du altid nøjes med en lille tur.

Når du løber meget, så interesserer du dig sikkert også for halvmarathon, og overalt i Danmark ser vi, at det er en distance, der er blevet rigtig populær. Udover at det er en distance, som findes på VM-programmet, så er det også en distance, som rigtig mange motionsløbere har givet sig i kast med. Nogle mennesker har endda efterhånden løbet mere end 10 halvmarathon i deres liv, og det er jo ret mange.

Du behøver ikke være en stor sportsmand, før dit mål er at løbe halvmarathon, og faktisk kan du være i stand til at løbe en sådan distance allerede seks måneder efter, at du er begyndt at løbe, også selvom det ikke lyder af meget. Du skal dog huske, at du selv bestemmer, hvor hurtigt du vil og kan løbe distancen, og at det ikke behøver at blive på under to timer. Det gør selvfølgelig, at du også kan løbe denne distance, uden at du er i verdens bedste form.

Når du løber halvmarathon, så stiller det naturligvis krav til dig, til dine sko og din løbestil. Det er ikke ligegyldigt, hvordan du løber, og det er heller ikke ligegyldigt, hvad du løber i. Det er noget, de fleste ved, og derfor er der mange, som investerer i et par rigtig gode løbesko, der kan holde til meget. Der er også mange, som går til løbetræning, mens der er andre, som bare løber for dem selv. Hvad du bedst kan lide, er op til dig. Det er dig, der bestemmer.

Når du skal ud på din første længere distance, kan det være en god idé, at du efterhånden har løbet i dine løbesko flere gange, så du kender dem, og de samtidig er trådt til. På denne måde undgår du at komme i en uforudset situation, hvor dine fødder ikke har det godt. Du skal selvfølgelig også have lidt vand med på turen, men måske ikke så meget, som du ellers tror, du har brug for. Det er op til dig, hvor meget du har lyst til at drikke, og der er også nogle, der kan løbe rigtig langt uden at have behovet for at drikke noget som helst. Som med alt andet er det meget individuelt.

Du kan glæde dig over, at Danmark er en løbenation, hvor du kan komme til motionsløb i hele landet, og det betyder også, at uanset hvor du bor, så vil det være muligt at finde et løb i nærheden. Du kan selvfølgelig også undersøge, om dét at løbe i skoven kan være noget for dig.