Home »

Halvmarathon

Da denne blog handler om at løbe halvmarathon, er det også noget, som vi vil se nærmere på. Det er mere populært at løbe end nogensinde før, og det er noget, der ses overalt i Danmark. Faktisk er det siden 90’erne blevet så populært at løbe i Danmark, at det faktisk efterhånden kan siges at være den største sport, og der skal jo ellers noget til, når vi også har sportsgrene som håndbold og fodbold på programmet. Der er ikke noget at sige til, at løb er blevet så populært, da du kan løbe, når du vil, og uanset hvor du er. Når du løber, bestemmer du også selv, hvor langt du vil løbe, og hvis du vil, kan du altid nøjes med en lille tur.

Når du løber meget, så interesserer du dig sikkert også for halvmarathon, og overalt i Danmark ser vi, at det er en distance, der er blevet rigtig populær. Udover at det er en distance, som findes på VM-programmet, så er det også en distance, som rigtig mange motionsløbere har givet sig i kast med. Nogle mennesker har endda efterhånden løbet mere end 10 halvmarathon i deres liv, og det er jo ret mange.

Du behøver ikke være en stor sportsmand, før dit mål er at løbe halvmarathon, og faktisk kan du være i stand til at løbe en sådan distance allerede seks måneder efter, at du er begyndt at løbe, også selvom det ikke lyder af meget. Du skal dog huske, at du selv bestemmer, hvor hurtigt du vil og kan løbe distancen, og at det ikke behøver at blive på under to timer. Det gør selvfølgelig, at du også kan løbe denne distance, uden at du er i verdens bedste form.

Når du løber halvmarathon, så stiller det naturligvis krav til dig, til dine sko og din løbestil. Det er ikke ligegyldigt, hvordan du løber, og det er heller ikke ligegyldigt, hvad du løber i. Det er noget, de fleste ved, og derfor er der mange, som investerer i et par rigtig gode løbesko, der kan holde til meget. Der er også mange, som går til løbetræning, mens der er andre, som bare løber for dem selv. Hvad du bedst kan lide, er op til dig. Det er dig, der bestemmer.

Når du skal ud på din første længere distance, kan det være en god idé, at du efterhånden har løbet i dine løbesko flere gange, så du kender dem, og de samtidig er trådt til. På denne måde undgår du at komme i en uforudset situation, hvor dine fødder ikke har det godt. Du skal selvfølgelig også have lidt vand med på turen, men måske ikke så meget, som du ellers tror, du har brug for. Det er op til dig, hvor meget du har lyst til at drikke, og der er også nogle, der kan løbe rigtig langt uden at have behovet for at drikke noget som helst. Som med alt andet er det meget individuelt.

Du kan glæde dig over, at Danmark er en løbenation, hvor du kan komme til motionsløb i hele landet, og det betyder også, at uanset hvor du bor, så vil det være muligt at finde et løb i nærheden. Du kan selvfølgelig også undersøge, om dét at løbe i skoven kan være noget for dig.