Home »

Hvor mange halvmarathon har du løbet?

Der findes mennesker, som end ikke har tal på, hvor mange halvmarathon de har løbet, og det lyder jo helt vildt. Men det er faktisk sandt, for der er flere danskere, der har løbet så mange, at de er holdt op med at tælle, og det siger jo meget om dem. Men det siger også meget om dét at løbe, og at det er noget, der er rigtig dejligt. Du kan udfordre dig selv, når du løber, men du kan også vælge at konkurrere mod andre, og det kan du, uanset om du vælger at løbe på motionsplan, eller om du vælger at konkurrere.

Det er ikke helt til at sige, hvornår motionsbølgen for alvor startede i Danmark, men det var i 90’erne, og det var et boom uden lige. Med flere og flere motionsløb i landet fik befolkningen øjnene op for det, og der var flere og flere, der begyndte at løbe. Også alle dem, der ikke tidligere kunne lide det. Det er en glædelig nyhed, som gør noget godt for os alle, og især også for dem, som kan lide at konkurrere, uanset om konkurrencen kun er med dem selv eller med andre. Når alt kommer til alt, så handler det jo om, at vi har det sjovt, og det er her, vi for alvor må kigge nærmere på halvmarathon, og hvad det er, distancen har at give os.

Selvfølgelig er halvmarathon ikke så hårdt som marathon, men det kan være hårdt nok i sig selv, og det handler jo også om, hvilket tempo du sætter for dagen, for på denne måde bestemmer du jo helt præcist, hvor hårdt det skal være for dig. Der er mennesker, som vælger at løbe stille og roligt og kommer igennem det på den måde, mens der er andre, som løber alt, hvad de kan og på denne måde udfordrer sig selv på en måde, der er udover det sædvanlige.

Det handler ikke om, hvor mange halvmarathon du har løbet, men det handler naturligvis om, at du kommer i gang før eller siden. Når du først er i gang, vil du under alle omstændigheder blive bidt af det, og så kan det komme dertil, hvor du begynder at tælle og opgøre, hvor mange løb, du har løbet. Det kan være, du har ambitioner om at komme først i et løb, men det kan også være, du bare drømmer om at løbe mere end 10 af slagsen. Hvad dit udgangspunkt er, og hvad dit mål er, er ikke så vigtigt, men det er til gengæld vigtigt, at du har gå-på-mod, og at du har en vilje, der er mere end blot almindelig. Med din stærke vilje kommer du langt, og du kan dermed tilbagelægge mange kilometer, når først du er i gang.

Når du er tiltrukket af halvmarathon distancen, så kan det være, du senere får mod på at løbe den længere distance, men det behøver du ikke tænke på nu. Når først du er i gang, så vil det vise sig, hvad det er, du skal, og hvad du vil, og du kan blot glæde dig over, at du allerede har mulighed for at deltage i løb, der afspejler din form. Du får sikkert også en masse nye venner, og det er en bonus, der er at finde, når man begynder at løbe.