Home » brolobet » Sådan løber du dit første halvmarathon

Sådan løber du dit første halvmarathon

Det kan godt tage nogen tid at løbe sit første halvmarathon, så man behøver ikke som sådan som det første at have ualmindelige forventninger til løbet. Hvis man er nervøs forud for sit første løb, kan det være en god idé med et godt spil derhjemme. Så kan man dulme nerverne og blive mere klar til løbet. Men der skal selvfølgelig også træning til, og hvis man ikke tidligere har trænet så meget, så skal man altså i gang med at træne et halvt år i forvejen. Ja, det er noget, der godt kan være skræmmende for mange, men det er altså noget af det, som det kræver.

Det er ikke alle mennesker, der bare lige kan løbe en halvmarathon fra den ene dag til den anden, men det betyder dog ikke, at det ikke sker. Uanset hvem man er, kan man godt løbe et længere løb, og hvis man gerne vil gøre det godt, skal det dreje sig om, at man træner i hele og halve år, før man er klar.

Løb nogle gode løb herhjemme

I Danmark har vi simpelthen så mange gode løb, og man vil hurtigt opleve, at man kan komme til at løbe rigtig stærkt, hvis man vil. Der er ikke noget at sige til, at danskerne klarer sig godt, og hvis du i forvejen er i rimelig god form, kan du nøjes med at træne i blot 16 uger. Du skal løbe 3 – 4 gange om ugen, og det anbefales også, at styrketræning bliver en del af dit faste program. Så bliver dine led og sener nemlig klar til løbet, og du vil nok også finde ud af, at det slet ikke var så svært eller hårdt, som du gik og frygtede. Der er meget, man kan gøre for at forberede sig godt – og træning er nøglen.